Кои се добитници на Општинските признанија за 9-ти Ноември за 2018 година

Кој ја доби наградата за животно дело Гемиџии а кој за нај студент ,,Ѓорги Шоптрајанов,,

Третирани стотина бездомни кучиња од улица, 39 велешани каснати

Последните два месеци се намалува бројката на каснати велешани. 25 кучиња од улица вдомени, 10 во Англија. Само едно куче од велешките улици е усмртено

Советот го усвои барањето за поголем број на деца во велешките градинки

Велес е лидер во Македонија, според згриженоста на децата во градинките

Група ,,Зрак,, со Гиго по четири децении повторно на сцената

Велешката рок икона Гиго Петров е голем колекционер на гитари

Во август 349 Македонци побарале азил во ЕУ

Само еден отсто од Македонците кои побарале, добиваат азил во земјите на ЕУ

Коцевски- првата година наместо да работиме на проекти мина во враќање долгови

Ме критикуваат поединци од опозицијата и истата партија а тие ја довеле општината во ваква лоша состојба - кажа Коцевски за првата година од неговата работа како градоначалник

Отворена медиотека за деца и млади во Извор

Создаваме целина на образовниот процес како и слободното време на децата и младите од Извор- кажа градоначалникот на Чашка Горан Стојановски.

Одбележан 25 октомври – Европски ден на граѓанската правда, учениците делеа правда

Денес во Основен суд Велес беше отворен ден за граѓаните

Школа за водачи на извиднички патроли

Во извидничкиот центар Голозинци учествуваа 20-тина извидници од три извиднички одреди и еден во формирање

По петти пат велосипедисти рекреативци возеа по велешките земјени патишта (фото)

По петти пат велосипедисти рекреативци возеа по велешките земјени патишта Се возеше средно лесна патека во должина од 48 км, учествуваа 300 рекреативци

Хуманитарно на Питијадата собрани 75 илјади денари

Средствата се за операција на 14 годишниот Кристијан Андреев

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »