Отстранети дрвјата на столбовите од мостот Гемиџии

Дрвјата беа закачени две години, ги отстранија вработени од Дирекцијата за заштита и спасување и Македонија пат

Системот изминатите години создаде граѓаните да си заминуваат поради потценување

Што велешките бизнисмени побараа од Оливер Спасовски, заменик на претседателот на Владата и потпретседател на СДСМ

Кога има бура на море, во такви времиња е подобро да се биде на крузер отколку на чамец

ЕУ започна серија на дијалози со граѓаните на Република Македонија, која стартуваше од Велес.

Гемиџиите отпловија на јубилејната 20-та регата (фото)

Има 25 учесници, најмногу извидници кои по Вардар ќе пловат три дена

Американски конгресмени во Велес дискутирале за соработката на локалната и централната власт

Наспроти очекувањата дека референдумот ќе биде носечка тема, тој воопшто не бил поставен како прашање, освен со констатацијата дека ,,Македонија ја чека важна одлука на 30-ти септември,,.

Врачена наградата ..Мајка Тереза,, за Ленче Здравкин

Наградата ја поделија со сликарот Омер Колеши,за хуманост и човекова солидарност

Отворена е нова детска градинка во Караслари

Досега во земјава се отворени 11 градинки во рурални средини, до крајот на годинава уште 11

Угостителите од Велес мака мачат да најдат персонал, кој заминал да работи на Јадран

Нема жени за во кујна, нема келнери. Заминаа да работат во Хрватска и Црна Гора

Лицата со попреченост од Велес цртаат и изработуваат грнчарски предмети

Преку проект се организира слободното време на лицата со попреченост од Велес

Во Велешката касарна одбележан 18 август

Признанија и награди за дел од припадниците на АРМ

Поради дефект, којничани половина ден без вода

Цистерна за вода за пиење не била испратена оти законски требало да има прекин во водоснабдувањето повеќе од 12 часa

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »