Продолжува постапката за бришење на Топилница од ДУП на Велес

Грдоначалникот вели има граѓански консензус против Топилницата на постојната локација, ВМРО-ДПМНЕ ја обвинува опозицијата дека не гласала, СДСМ прашува зошто просторот за пренамена порасна од 30 на 45 хектари заштитено подрачје

Матурата ја прослави освојувајќи го Елбрус и со едно замрзнато стопало

Деветнаесет годишниот велешанец Тоше Велев беше дел од македонската експедиција која деновиве го освои Елбрус, највисокиот врв на Европа

Сабота групна крштевка на Бабуна - 2013 година

Ќе се случи по шести пат, во водите на реката Бабуна

Пампурот со нов производ, круша во препечен шеќер

Понудата е времена, додека ја има крушата на пазарот

Деца со попреченост на летен одмор

Тие седум дена ќе престојуваат во Охрид

Два века од раѓањето на Андреја Дамјанов

Да се востанови Балканска награда за архитетконско дело со името на Дамјанов а во Велес да му се подгине споменик, побараа архитектите

Сепак се дислоцира киоскот до зградата

Локалните власти најавуваат постапка во согласност со законот

Кој повеќе озборува, жените или мажите?

Жените на озборување просечно трошат 56 минути, мажите на озборување други поминуваат 20 минути повеќе дневно. Но кој за што трачара

Најмалубројната генерација војници на АРМ даде свечена заклетва

Само 74 војници од кои 10 се девојки се заколнаа дека ќе ја бранат Република Македонија.На новите доброволци честитка им упати министерот за одбрана Талат Џафери и генералот Котески

Се уништува растителниот свет на планината Јакупица

Берачите на лековити билки и шумски плодови ја сотреа флората на планината

Изграден е спасителен пункт на езеро Младост

Пунктот работи секој викенд и за празници а спасителите работат како волонтери во интерес на посетителите на езерото

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »