Не запираме, се додека топилница не оди под клуч

Министерот Адеми е за капитални инвестиции или за животна средина? Директорот на Метрудхем Димитороски да се извини, оти без аргументи рече дека малфорамциите на новороденчињата не се поврзани со работата на топилницата

Кој и зошто го демолира автомобилот на градоначалникот Петров

Петров - ова е безумен и вандалски чин. Пораката примена, јас продолжувам да работа по совест и закон

Три седмици жителите на Караслари без вода за пиење

Нерасчистените имотно-правни односи, вистем без стопан, придонесоа 600 жители да бидат без вода за пиење

Доделени 9-то Ноемвриските награди и признанија

Велес го правиме единствен и различен од другите, сите ние заедно. Го сакаме и чуваме на свој начин.

Промената на имињата на улиците ги подели велешани

Нема одговор на дилемата ќе ги чини ли 6,6 илјади велешани оваа одлука по 3-4 илјади денари од лице? Предлагачот ВМРО-ДПМНЕ вели НЕ, СДСМ тврди ДА

Вечерва се пишува историјата на Велес

Зелената коалиција и градоначалникот Петров ги повикаа велешани денес да не отсуствуваат од часот, кога ќе се решава иднината на неговите жители, на ,,еколошкото народно востание,,

Протести, протести, протести

Претпладнево на три различни локации, протестираа вработените од ЈП Македонија пат, социјалците и граѓаните кои се засегнати од промената на имињата на улиците

Што велат познати велешани за рестартот на топилницата

Во пресрет на големиот протест, се порешително велешани се спротивставуваат на рестартот на загадувачот. За тоа време Метрудхем дава интервјуа, кои од утре ќе ги има во повеќето македонски медиуми, зошто на Велес му е потребна топилницата

Нуклеарниот бункер на Тито

Најдобро чуваната тајна во поранешна Југославија станува најбарана туристичка дестинација во БиХ и место на одржување на сигурно еден од најиновативните европски културни настани.

3,5 години потоа и натаму заедно, топилница ,,не,, фала

Велешките политичари за една работа покажаа монолитност, топилницата не ни треба тука

Заклетва на 14-тата генерација македонски војници

Во велешката касарна свечена заклетва на војниците од октомвриската класа на доброволно служење во АРМ

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »