Што советниците го прашуваа градоначалникот Коцевски I дел

Дел од прашањата кои на последната 13-та седница ги поставија советниците, до градоначалникот Аце Коцевски

Пансион Гиовски тим ќе се грижи за бездомните кучиња од Велес

Во градот има околу 250 кучиња скитници. Само денес во локалната власт дошле три барања за обесштетување од илјада евра, на граѓани поради тоа што се каснати од куче

Лани помaлку сообраќајки, помалку загинати по патиштата во велешко

Најчеста причина за сообраќајките недржење на страна, неправилни дејствија и брзо возење

Лани во велешко помалку криминал, помалку кривични пријави и помалку сторители

Од сторените криминални дејствија, половината се откриени, половина се непознати. Половината од сторителите на криминални дејствија се повторници

Градоначалникот најавува Градскиот базен летово да работи

Раскинат договорот, ќе се работи на отстранување на недосатоците на објектот

Виена повторно е најдобар град за живеење во светот

Избрана е по деветти пат.Одлучувачки добрата безбедносна ситуација, одлично мрежа на јавен превоз и многубројните културни институции и можности за организирање на слободното време на жителитет

Полицијата бара помош за идентификација на починато машко лице

Се верува дека е овчар, кој е пронајаден мртов пред седум дена но е починат далеку порано

Во Македонија извидништвото е во подем

Начинот за промена на модерниот современ начин на живот, ги привлекува младите

Не очекува пролет сo над просечни врнежи и со закани од поплави

Пролетта доаѓа вторник во 17,15ч. во зимски услови

Контејнер заврши на гевгелиска пруга, сметот по околината

Деструктивното однесување може да предизвика последици по живот и по околината, предупредуваат од локалната власт

Во која држава граѓаните се најсреќни

Скандинавците најсреќни, каде се Балканците, Македонците. Критериуми се: приходи, слобода, доверба, очекуван животен век, социјална поддршка и великодушност

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »