Свечена закелтва на 15-тата генерација војници доброволци

Во Велес свечена заклетва дадоа уште една генерација војници за доброволно служење во АРМ

Становите на Хабитат во населба Тунел 2 завршени

По 3,5 години градење станарите можат да се вселат во нивните нови домови. Квадратот чини 471 евро и ќе се отплатуваат на 20 години, по 120 евра рата

8-мо мартовска честитка од општината за сиромашните жени, самохрани мајки

На десет жени, самохрани мајки, по две илјади денари

Каде е исчезнатиот Абедин Алиновски

Семејството го бара Алиловски од село Бузалково кој исчезнал пред 10 месеци

Почна Велигденскиот пост

За Велигденските пости што се може и кога да се јаде.Постот значи не само откажување од мрсна и обилна храна туку и контрола на страстите, откажување од пијанства, веселби и радости. Светите отци постот го нарекуваат мајка на здравјето, а и современиот начин на исхрана се повеќе му придава значење на постот, односно на откажувањето од храната од животинско потекло.

Полувековна традиција на Мегдан

И покрај лошото време и студениот ветер, мегданчани ја продолжуваат традицијата на Чист понеделник

Прочка во Велес, пред 70 и кусур години

Сеќавања на овој ден за првата половина на минатиот век

Мосад ја обелодени приказната за фаќањето на Ајхман

Израелската разузнавачка агенција Мосад оваа недела ја отвори својата архива да ги обелодени деталите за легендарното фаќање на нацистот Адолф Ајхман, задолжен за примена на Хитлеровото „конечно решение“, планот за истребување на Евреите во Европа.

Вистинско име и место на раѓање на Чарли Чаплин и натаму се мистерија

Не е докажано дека тој бил комунист, како што го обвинуваа американсктеи власти кои и заради тоа го протераа

Помошта до Ветерско стигна

Екипата на Црвен крст се пробила до селото. И жителите на С`лп сами го исчистија снегот до железничката станица Рајко

Оштета за поројот во Потокот нема ни по 2,5 години

Владата вели општината не достави документација, општината објаснува се е доставено на време

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »