Првиот брак во Велес, во новата година го склучија Наталија и Тоше

Третиот ден од 2020-та во книгите на Управа за водење матична евиденција, во Велес се склучија три брака

Сите неработни денови во 2020-та година

За сите граѓани има шест продолжени викенди по три дена а за православните два викенди по четири дена и уште два споени по три дена

ОК ВМРО-ДПМНЕ Велес - 2019-та е година на лаги, сиромаштија и бесперспективност

Опозициската партија ја оценува работата на власта на локално ниво

Првото бебе родено во 2020-та во Велес е девојче, Изабела

Родители се Марија и Ѓоре Иванови, кои имаат и двегодишен син Давид

Основен суд Велес од годинава, без предмети од Кавадарци и Гевгелија

Согласно Законот за измени и дополнувања на Законот за судови од 2019 година, Основен суд Велес од 1-ви јануари годинава со променета месна и стварна надлежност. Интервју со претседателот на судот Лидија Димова

Среќна Нова 2020-та година

Повеќе радости, насмевки во следните 366 дена

Советот одвои 60 илјади денари за помош на семејството Маневи

Помош на семејството, на кое му е уништен домот, можат да уплатат и граѓаните од Македонија и странство, на отворените наменски жиро-сметки

Награди за најубаво новогодишно украсени двор, тераса и излог, за 2019 (фото)

Кој ги доби наградите?

Советот додели 60 илјади денари помош за градот Драч и санирање на штетите од земјотресот

Средствата за оваа намена ќе бидат исплатени од Буџетот на Општина Велес

Игор Смилев со признание за граѓански активист

Тој е неуморен борец за чиста животна средина

Општинско признание за Виктор Мазнев

Тој досега успеал да им го подобри животот на 900 бездомни животни

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »