Виолинистот Костадин Кирков добитник на наградата Гемиџии

Кои се добитниците на највисокото општинско признание 9-ти Ноември

Велешанецот Трајан Настов, метлар

Има изработено 100 илјади метли, за секој жител на општината по две метла

Граѓанска акција ,,Заслужуваме подобро,

Во неа вклучени се 70 граѓански здруженија. Секој ден до 18-ти декември на плоштад Сармаале, активистите ќе имаат средби со граѓаните

Сарачот Никола Тутунџиев

Сарачи -мајстори кои изработувале предмети од кожа и кои биле во служба на рабаџиите и пајтонџиите

Плукаат по улица ама не плаќаат казни

За шест месеци откриени двајца пушачи во затворен простор - угостителски објект

Општината нема повеќе да доделува материјал, со кој граѓаните сами градеа потпорни ѕидови

Градежните работи се изведувале нестручно, што резултураше со паднати потпорни ѕидови изминтиот период

Реконструкцијата на улица Орце Шутев која се одолжи, ги разлути жителите

Надлежните ветуваат дека работите ќе завршат до крајот на месецов

Станарите од Хабитат се уште чекаат асфалтирање на улицата

Потпорниот ѕид се изгради летово ама никако на ред да дојде асфалтирањето. Надлежните најавуваат дека еден дел годинава ќе се заврши

ЛЦД Телевизор од Велес бајкинг за Болницата

Средствата се собрани oд трката која требаше да се одржи на Питијадата

Куќата на Мартинови, каде се мереше нивото на Вардар

Душанка Зимек раскажува како нејзиниот брат Ангел го мерел нивото и протокот, кога Вардар течел до нивниот дом

Таци го спасија од давање и сега го чува Интернационал

Уште еден пример на посветеност кон бездомните животни

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »