Фудбалски ветерани собраа 65 илјади денари за лицата со церебрална парализа

Здружението собира средства за да купи комбе за превоз на нивните членови. Претходно млад брачен пар, наместо цвеќе за свадбата, средствата ги донирал на Здружението

Велешките комуналци со шест пехари на игрите во Охрид

Се натпреваруваа 17 учесника од ЈКП Дервен

Жиро Маркети одбележаа 30 години работа

Горд сум и среќен што со чесно и домаќинско работење можам да кажам дека успеавме и дека мојот сон стана реалност- рече сопственикот Јованче Ѓошевски

Бистите на народните херои од Велес, поставени во Младински парк

По шест години во депо, повторно пред јавноста, Спомен обележјата на Димче Мирчев и Благој Страчковски

Оставете ги своите автомобили и мотоцикли и придружете ни се

Учениците на ОУ Блаже Конески го одбележаа 15 Октомври – Светски ден на пешачењето

Волци изеле магаре во селото Р`левци, селаните стравуваат за стоката

Ваков настан не помнат ниту ловџиите

За првиот мост во Велес

Се наоѓал кај Маркова меана (според записите на Христо Чочков и Васил К`нчов)

Велешките градинки со 300 деца повеќе од капацитетот

Детските градинки од Советот на Општина Велес побарале за следната 2019 година, да функционираат со поголем број на деца од нормативите

Се бараaт предлози за општинските награди за 2018-та

Покрената иницијатива и за предлози на нај студент и наградата „Проф. д-р Ѓорги Шоптрајанов“

Велешките адвокати дел од Адвокатските спортски игри

Учествуваа 11 адвокати од Велес, најдалеку стигнаа во мал фудбал, до полуфинале

Полицијата со кампања против семејното насилство, кражбите и измамата за огревно дрво

Последните три години во градот 50 семејства биле измамени дека ќе добијат огревно дрво по пониска цена а останеле и без пари и без дрва

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »