Во 2017-та во Македонија повеќе бракови, но и повеќе разводи

Најчесто брак се склопува во месец август а се рзведуваат во декември. Просечната возраст при склучување прв брак кај жените е 26,6 години и 29,3 години за мажите

Територијална против пожарна единица од Велес е десеткувана, брои само 16 пожарникари

Освен во Општина Велес, интервенира и во соседните Градско и Чашка. Според нормативите треба да брои 40 пожарникари

Републички признанија за Андова и Брзева

Тие добија пофалници за медицинска сестра и за акушерка а по повод одбележувањето на Светскиот ден

Фудбалерите од Романија победници на турнирот во Велес, полските народни носии пред велешани (фото)

Одбележан 9-ти мај, Денот на Европа и Денот на победата

Лани Црвен крст од Велес помогнал на 293 семејства (видео)

Велешкиот Црвен крст помага преку неговите 482 членови и над 400 волонтери.Лани организирани се 14 хуманитарни акции Одбележан 8-ми мај, Светскиот ден на Црвениот крст

Локалната власт ги послуша станарите за узурпацијата на јавните површини

Кафетериите да се вратат на просторот кој им е доделен за работа а зеленилото да се ослободи побара градоначалникот

Коцевски се враќам на работа, не поднесувам оставка

На прес конференција градоначалникот потврди дека имал здравстени проблеми, но дека заздравува и ги најави проектите кои ќе започнат со реализација

Ракометарот Тоше Ончев стана и фото модел

Следната сезона велешанецот ќе игра за француски клуб а во меѓувреме има фото сесија како модел

Тони Димковски нов претседател на адвокатската заедница од Велес

Избрани и нови седум делегати за Собранието на Адвокатска комора

Основен суд Велес –ефикасен и ажурен во 2017 година

Минатата година помал прилив на предмети за работа во велешкиот суд споредбено со 2016-та

Езерото Младост ја промени бојата на водата

Сите зборуваат дека причина е цветањето на алгата, но никој стручен тоа не го потврдува

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »