Што се случи со дел од документацијата на Кочо Рацин?

И по 70 години од неговата смрт, одредени работи се нејасни, исчезнати, неистражени

Единствената жена јажар во Македонија

Благородна Кулева ја продолжува семејната традиција на изработка на јажиња која започнала на почетокот од минатиот век

Како велешките пензионери чекаат во редици да ја подигнат пензијата

Ова е само пред Стопанска банка

Велешките поп рок легенди повторно заедно, како пред три четири децении

Концертот на велешките поп и рок легенди за кратко ги собра музичарите, кои некогаш жареа и палеа на настапите по просторите низ градот

Има ли хорор и секс во приказните на браќата Грим

Писателот Стивен Ивенс го истражувал извртениот свет на овие сказни кои иако се за добра ноќ, исполнети се со насилство, канибализам, осакатување, инфантицид и инцест

Како се живее во Катар - најбогата земја на светот

Фудбалски стадион со клима, лизгалиште на 45 степени и базен за коњи, се некои од местата кои туристите можат да ги видат само во Катар.

ПО 38 ГОДИНИ СРЕДБА НА СПАСИТЕЛОТ И СПАСЕНАТА ( ретро)

Како пред неколку години се сретнаа машиновозачот и девојчето преку кое мина шинобус

Велешкиот фејсбук, замина во историјата

На јаворот повеќе нема лепење плакати. Се најавува поставуавање вакви паноа и на други места во градот

Зошто после летниот одмор ве фаќа депресија?

Сте се вратиле од годишен одмор и наместо да „пукате“ од работен елан, вие сте некако тажни, забавени и апатични. Што се случува? Веројатно ве фатила летна депресија.

Галуп: Над половина Балканци не реагираат емотивно

Студијата на Галуп покажа дека Албанците се најемоционална нација додека најмалку се Косовците!? Филипинците се најемотивни на светот,а соседите Сингапур најмалку?? Во Европа најемотивни се Шпанците а најмалку Грузијците

Велешанецот Тончаровски петпати со воз ја обиколи земјината топка

Замина тивко и ненадејно....

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »