Повторно во функција поштенските сандачиња

Има ли само кој да ги користи?

Зејтин и маргарин од Маслодајна за велешки Црвен крст

Донацијата е по повод 16 октомври, Светскиот Ден за борба против гладот

Панче Иванов нов лидер на велешките социјалдемократи

Тој има мандат од четири години

Промовирана аудио книга за слепите лица

Намената за слепите лица и лицата со попреченост во видот, кои не ја знаат Брајовата азбука

До Скопје со воз на една нога

Празничен викенд, Питијада во Велес, бесплатен викенд за пензионери, па до Скопје патниците патувале како сардини

Пастрмалијата е велешки бренд

Што за пастрмалијата рекоа Прљаво Казалиште, Раде Шербеџија, Наум Петрески, Нино Величковски, Миле Кузмановски. Во првите два дена изедени се 38,6 илјади пастрмалии, испиени 12 тони вино.

Пронајдени занданите во кои бил чуван Дракула

Според историчарите Дракула бил заробен во 1442 –ра година кога заедно со неговиот брат Раду заминале на дипломатска посета кај Султан Мурад II. Браќата биле чувани во занданите сè до 1447-ма

Историското Горно Врановци заборавено

Селаните велат, во самостојна Македонија нема дојдени ниту еден државник или политичар да го посети историското село

Како Велес сообраќајно фукнционира овие четири дена за Питијадата

Кои улици се отворени,во кој првец,а кои затворени

Израелци на тандем велосипед, двосед ја шетаат Македонија, беа и во Велес

Седум дена им се доволни за Дрор и Јара да ја посетат земјава

Наследниците на Рацин, Гемиџиите и Брашнаров заборавени од чествувањето за нивните предци

Локалната власт ги повикува сите роднини од второ колено на славнеи велешани, да достават адреси

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »