Врховен суд ја потврдил одуката на Судски совет за разрешување на судијата Панчевски

Советот за одлучување по жалба донесе решение со кое што жалбата на жалителот ја одби како неоснована, а ја потврди одлуката на Судскиот совет - соопштија од Врховен суд

Во близина на село Удово, пронајдени гранати од Прва Светска војна

Истите дополнително ќе бидат уништени

Патничкиот воз од Кочани, излетал од шините кај станица Јане Сандански

Повредени меѓу дваесетмината патници и возниот персонал нема, железничкиот сообраќај на релација Скопја - Велес во прекин пет и пол часа

Се уредува плажа на езеро Младост, учествуваат и затворениците од велешки затвор

Се градат соблекувални, тушеви, пристапна патека, се поставуваат чешми за вода, чадори за заштита од сонце

Волонтерите нa Црвен крст распределија 396 пакети за социјални ранливи категории во велешко

Хуманитарната помош пакети од храна и хигиенски средства, беше донација од УСАИД

Внимавајте на далекуводите додека работите во поле

МЕПСО апелира до земјоделците

Свадбите забранети, но свадба во Велес сепак имаше

Ова е трета свадба во време на ковид-19, која предизвика жестоки реакции кај велешани, поради непочитување на Уредбите на Владата

Кој колку гласа освои во општините Велес, Градско, Лозово и Чашка

Во Велес и Градско победа за ОБНОВА и ВМРО_ДПМНЕ, во Лозово и Чашка победа за МОЖЕМЕ и СДСМ. Во Лозово една партија не освоила ниту еден глас, од излезените гласачи

Осумнаесет мигранти од Бангладеш пронајдени кај Стоби во возило на скопјанец

Мигрантите биле сместени во Прифатниот тразнитен центар „Винојуг“-Гевгелија

Петмина велешани во новиот состав на Парламентот

Во досегашниот три децениски период на постоење на повеќе партискиот парламент во Македонија, не се случило во неговиот состав да има толку велешани

Неофицијални резултати од ДИК за вонредните парламентари избори, СДСМ победи со 46 пратеника

Во 3-тата изборна единица 10 мандати за ВМРО-ДПМНЕ, 9 за СДСМ и еден за ЛЕВИЦА

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »