Езерото Младост се поплитко

Нивото на велешкото езеро Младост секој ден е се пониско и пониско и за овој месец август тоа се спуштило за еден метар.

Велешани рекордно даруваа 382 единици крв

На 17-тата крводарителска голема летна акција во Велес собрани 382 крвни единици, што е досега најмногу собрани во Македонија!!

Спомен куќата на ОЗНА во Горно Врановци е затворена за јавноста

Спомен куќата на ОЗНА во велешкото село Горно Врановци е затворена за јавноста, заклучена и недостапна иако останатите четири кои потекнуваат од времето на НОВ се отворени за посетителите.

Затвор за 1 кг. марихуана

Двајца дилери на дрога добија 27 месеци затвор за препродажба на еден килограм марихуана.

Преображение на Господ, Исус Христос 19 VIII

Светата црква го востановила празникот Преображение Господово што се празнува секоја година на 19 август, за време на Богородичините пости, пред празникот Успение на пресв. Богородица (Голема Богородица.)

Честит 18-ти роденден АРМ - 18 август

Во велешакта касарна Алексо Демниевски Бауман одбелешан денот на АРМ 18-ти август. Присутните можеа да видат и дел од вооружувањето на нашата армија.

Сите избегаа од часот по историја во Горно Врановци

Петте спомен куќи од НОВ, лоцирани во велешкото село Горно Врановци го чуваат споменот на времето на Втората Светска војна, кога се создаваше македонската држава, но малкумина гости го посетуваат изворот на историјата.

Четири кандидати за претседател на Основен суд Велес

Четворица судии конкурирале за претседател на Основниот суд во Велес.

39 во сенка понеделник 16 август

Денес 16 август се измерени највискоите 39 степени во Веелс годинава. Претходните два дена, викендот температурата се искачуваше до 38-иот степен. Така го истеравме најжешкиот дел од годинава. Метеоролозие најавуваат високи температури до 36 степени во следните седум дена дена.

Азот под блокада

Незадоволни од лошата состојба на патиштата во регионот на Азот, која била последица на превозот на дрвја од страна на ЈП Македонски шуми, жителите на неколку велешки села го блокираа влезот во селото Богомила.

Во Велес регистрирани само 13 куќни совети

Само 13 згради во Велес го испочитуваа Законот за домување и регистрираа куќни совети.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »