14-ти март празник на новото лето

На овој ден именден празнуваат Евдокија, Мартин, Марта...

Гест за внимание, стечајците за сиромашните деца

Иако се борат за своите социјални права, стечајците од Велес донираа илјада денари за децата основци од социјално ранливи семејства

Кафе бар „Пармак“ е затворен

Кафе бар Пармак е затворен поради примената на Законот за забрана на пушење

Дрогата лани одзеде 20 животи во Велес

Дваесетина починати, 250 регистрирани зависници, од кои 80 отсто со хепатит Ц, и најмалку уште 1.000 индиректно засегнати граѓани е црниот биланс поради кој се бара отворање Метадонски центар во Велес

Се живее ли во Велес мирно

Каква беше безбедносната состојба во велешко во 2009-тата година, одговор дадоа од Полициската станица Велес.

Велес се збратими со Новогард од Полска

Општина Велес се збратими со Општина Новогард, Република Полска. Ова е едногласната одлука на Советот на општина Велес, донесена на седницата од први март

Споменик на Михајлов до Алекандров во Велес

За разлика од пред две години, на откривањето на споменикот на Михајлов имаше многу помаку гости од Бугарија.

Свечена заклетва на 10-та генерација доброволци во АРМ

Во Командата за обука во кругот на касарната „Алексо Демниевски-Бауман“ во Велес свечена заклетва дадоа војниците од 10-та генерација на доброволно служење во АРМ.

Помош за пензионерите и социјалците од Жито Вардар

Жито Вардар за ранливата категорија граѓани нуди нивни производи по осетно намалени цени. Леб, јајца, брашно, месо и сувемесни производи намалени и до 50 отсто.

Жито Вардар со помош за семејствата од изгорената куќа

Слаб одзив за помош на четирите семејства, освен Жито Вардр и Општина Велес, други донации нема.

Судски спор Велес Македонија или парите се отепувачка

Kолку тужителите Општина Велес и Зелената коалиција се финансиски моќни да го издржат овој случај

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »