Во Велес, ќе има подароци за фаќачот на крстот на Водици

Пријавувањето веќе започна

Вековна традиција Василица, празник на велешките занаетчии металци

Годинава манифестацијата имаше два кума Иле Чингаров лимар и Атанас Пеев кој поседува работилница за поправка на мотори. На неа од Болница дојде и најстариот Иле Мајсторчето

Ден на тишината 14 јануари

Како би изгледал светот без новинари, медиуми и без зборови

Лани во велешко 557 родени новороденчиња

Во Скопје се породиле 83 жени, еднa дома. Велешанчиња се родиле во Шведска и Италија

Светските чуда на УНЕСКО

Овие фасцинирачки чуда, изградени од човечка рака или од природата, се наоѓаат на листата на светски чуда на УНЕСКО. На листата се наоѓа стариот центар Агадеза, град во Нигерија. Неговите улици изгледаат исто како што изгледале во 15 век.

Двесте илјади посетители 1,635 милиони читања на ТРМР во 2014

ТРМР Ви благодари за довербата. Од лани доби и свој ФБ профил. Годинава 10 години постоење

Ја фрлија во јамата и жива ја затрупаа

Разговор со Миле Николов од Велес, сведок на убиството и погребувањето на првоборците Трајко Тарцанот и Маца Овчарова во Рлевци – Велешко, на овој ден 1943-тата

Чиј е Северниот пол?

На Данска, на Норвешка или на Дедо Мраз

Семејството В`чкови, велешки пајтониџии

Копитата на коњите од пајтонот, светеа како чевлите на газдите

Божикен ручек за лицата со посебност (фото)

Поделени и новогодишни пакетчиња

Дали христијаните ќе го слават Божик во ист ден?

Догодина на Сеправославниот собор во Истанбул ќе се знае дали православните цркви и натаму ќе го празнуваат Божик на 7 јануари или со редефинираниот календар Христовото раѓање ќе се прославува на 25 декември

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222

АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »