Тројца млади велешани од ладниот Вардар ja спасија сограѓанката

Дваесетина минути траеше борбата на Емин, Фаик и Махмут, да се спаси живот. За ова градоначалникот финансиски ги награди

Драма во Вардар, спасена жена која скокна од мостот

Жената ја спасија две храбри момчиња кои скокнаа по неа од мостот

Велигденски пости

Најстрог и најдолг е велигденскиот или големиот пост, кој трае од Прочка до Велигден.

Предаден во употреба новиот пешачки мост над Битолска пруга

Инвестицијата е вредна 3,8 милиони денари и ги спојува улиците Кумановска и Ченто

Секој земја со свои навики за јадење

Во некои земји одредени постапки се сметаат за неприфатливи, на друго место се исклучително убаво однесување, па така во Тајван подждригнувањето на маса е пожелно, во Франција салатата никогаш не се сече со нож. Во Мексико јадете со раце, во Португалија не барајте сол и црн пипер

Со одбележување на планинарски патеки до поголем број туристи

Во велешко ќе се одбележат четири патеки

Со љубов од основците на Денот на вљубените

Ученицие од ПОУ Маца Овчарова со подароци за велешани

Ергените и момите од општина Лозово ќе добиваат, пари, ракија и вино за да стапат во брак

Во општинта која брои 2858 жители, има 98 ергени над 40 години и 8 моми над 35 години

Отворено Советувалиште за брак и семејство

Воведени се и отворени денови за прием на странки во Центарот за социјални работи, секој вторник и петок од 9 до 16 часот

Зачукале тапаните, велешка стара песна малку позната

Се случило пред многу години, некое зимо кога Вардар замрзнал, раскажува Трајче Ламјов

Овие 11 животни се смртно опасни во 11 држави

Секое животно е обележје на државата ама е и смртно опасно

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »