Бродот Љубов Орлова, бесцелно лута по океаните

Бродот од југословенско производство бил тежок 4.000 тони, а можел да пренесе 110 патници и членови на екипаж

Потонати бродови од Прва Светска војна во Охридско езеро (фото)

Бродовите, чии број не е познат се наоѓаат на крајбрежјето на Струга и се на длабочина помеѓу 6 и 7 метри

18 нагант револвери стари век и повеќе пронајдени во куќа во Велес

Револверите биле стари околу 120 години и на нив имало турски знак на полумесечина

Поставени в.д. директори во Градинката и ЈП Парк спорт

Бранислава Нацева и Златко Гуцев ќе ја вршат должноста до изборот на директор на конкурс. Извршено примопредавање на функцијата во ЈП Парк спорт. Што се е сработено таму изминативе 7,5 години

Зошто се раскинати договорите за работа на 15 лица ангажирани со договор на дело од локалната власт

ВМРО-ДПМНЕ: договорите не се продолжени на стручни и квалитетни лица. Коцевски: тоа се времени вработувања, лицата нека конкурираат на конкурс кој ќе биде наскоро распишан

Судијата Адеми од велешки суд кој пет пати ги ослободуваше обвинетите од ВМРО-НП, Апелација го иззема од процесот

Судењето за обвинетите од ВМРО-НП започнува по шести пат во Основен суд Велес а ни по четири години има правна разрешница

Судијката Милева избрана во Апелација

Таа во Основен суд Велес работеше предмети од кривична област

Владиката Агатангел за барањето на МПЦ до Бугарската ПЦ

Ако црковното прашање се решава по примерот на договорот за добрососедство, тогаш не може да стане збор за соломонско решение, туку многу повеќе за присила, брзоплетост и наивност

Утрово земјотрес во близина на Велес, кај Лозово

Епицентарот на земјотресот бил на 10 километри северо- источно од Велес, на длабочина од 2 километри

Во саботата навечер секој четврт возач во Велес, бил под дејство на алкохол

Во акцијата спроведена oд полицијата во Велес, Кавадарци и Неготино под дејство на алкохол биле 29 лица од 143 контролирани

Во Македонија висока смртност на бебињата мал опфат на децата во градинка

20 ноември -Светски ден на првата на децата. За надминување на проблемот со нискиот опфат на децата во градинките во Велес, зградата на ОУ Џинот за градинка

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »