Животни кои се се поретки на планетата Земја

Во време на глобално затоплување и често неодговорно однесување на човекот, голем број на разни видови на животни стануваат загрозени. Амурски леопард, Јавански носорог, Јужнокорејски тигар, Слон и Орангутан од Суматра

Папазот 25 години скока по крстот на Водици

Тој прв го фати по возобновувањето во 1989 година

Со 19 години ги освои врвовите на Европа, се подготвува за Азија

Посветен на аплинизмот, Тоше Велев првиот ден од Новата година го мина искачувајќи се по Пешти

886 велешки пензионери користеле банска рехабилитација за 4 години

Сите велешки пензионери заминуваат на банска рехабилитација во Катлановска бања

Ангелко Здравев го фати крстот на Водици

Водици, ден кога водите стануваат лековити, ден кога Исус е крстен во реката Јордан

Отворен ден во матичното

На што се жалат граѓаните, што е новина во работата на оваа служба. Велешката служба за водење матични книги, меѓу подобрите во земјава

Василица, празник на занаетчиите металци повеќе од еден век

Со повеќе од сто години традиција, една од најстарите вакви манифестации во градот

Сликарите, снимателите слават

Нивен празник е Василица, се собраа по 16 пат. Анегдоти од нивната работа, што се им се случувало на свадби

Единствениот гајдаџија во Македонија, што свири, пее и изработува гајди Лазар Петровски

Тој одлично свири и гајда и шупелка

Нахранети бездомните животни

Здружението ,,Гласот на животните,, нахрани дел од бездомните мачки и кучиња од градот. Но тие апелираат за помош, оти има многу на кои треба да им се помогне

Бадникова вечер кај најхуманото велешко семејство Цветкови со 220 дарувања крв

Снежана, Кире,Орце и Васко заедно дарувале повеќе од 220 пати ркв и спасиле многу човечки животи. Најхуманото велешко семејство, знаат да подадат рака кога најмногу треба

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »