МПЦ - време е за простување и покајание

Македонскиот народ и верниците, како ретко кога се скарани и разединети, затоа е време за помирување, побара од Велес поглаварот на МПЦ ОА г.г. Стефан

Велес и Сомбор се збратимија

Двата града на голема свеченост најавија соработка на културно и економско поле

Детска хуманост на дело

Основците од Васил Главинов, со продажна акција на Денот на вљубените, им помагаа на две нивни соученички за собирање средства за оперативен зафат

В недела преосветување на црквата Св.Богородица

На 20. 02. 2011 година (недела) ќе се изврши преосветување на црквата „Успение на Пресвета Богородица“ во Велес.

Фотографија на годината

Фотографијата на 18 годишна жена од Авганистан, која сопругот ја казнил со отсекување на носот е слика на годината

Советниците работеа во трета, ноќна смена

Последната 36-та седница на Советот на општина Велес заврши рано наутро во четири часот

Селото Горно Јаболчиште, на крајот од светот

Со двеипол илјади жители селото Горно Јаболчиште, го живее мирниот зимски сон. Репортажа од животот во селото, за маките на селаните.

Домот на АРМ и неговата натамошна судбина

Што натаму ќе се случува со Домот на АРМ, откако беше судски раскинат договорот за негово користење? Каква ќе биде неговата намена, засега одговор нема, надлежните ветуваат скоро решение.

2011 Година на зајакот според лунарната Нова година

На 3 февруари пристигна кинеската Нова година – година на Зајакот. Во Кина зајакот се смета за еден од најсреќните знаци, лицата родени во тој знак се сметаат за љубезни, лојални и доверливи. Кинезите ја слават 4709 година, за евреите ова е 5772, за индусите 2068 година, за муслиманите 1433 година

Планот за крводарување во Велешко лани натфрлен за 209,6 отсто

Велешани уште еднаш покажаа дека се големи хуманисти

Во касарната во Велес свечена заклетва на војниците на доброволно служење во АРМ

Нова генерација војници кои доброволно служат во АРМ, дадоа свечена заклетва во велешката касарна

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229

АНКЕТА »

Каде одмарате летово?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »