Како да се стигне до крштелницата во новата црква

Од локалната власт објаснуваат работиме на решение како со автомобил до крштелница

Дојде Кинеската Нова година, година на петел

Оваа 2017 е година на Огнениот Петел – според кинеските верувања тој носи силна енергија, но и голема забава во текот на годината

Ѓозлеме стар велешки гастрономски рецепт

Стариот подзаборавен велешки специјалитет се враќа на трпезата

Костадинови на инстант лоз добија автомобил

Велешаните KIA SPORTAGE ја добија, купувајќи четири грепки во Сити мол во Скопје

Велешанец отиде во Сибир да суди одбојка на -45 степени

Амбарков делеше правда во Нови Уренгој

Останаа само црни ѕидови во куќата на Маневи

Двајцата сопружници живеат од социјална помош од 2,7 илјади денари

Во 2016-та во велешко родени 512 бебиња

Од година во година се помалку бебиња. Секое четврто бебе се раѓа на клиники во Скопје. И во Градско се намалува бројката на новороденчиња, пораст во Општина Чашка

Како се скокаше по крстот за Водици во Велес, низ годините

На времето најумешен бил Орде апашот, подоцна во поново време 25 години по крстот скокаше Киро Папаз

Снежни рекорди во Македонија

Највисока снежна покривка е измерена на метеоролошката станица Попова Шапка во јануари 2006 година од 215 cm. Во градовите е во Крушево 135 cm февруари 1954-та. Најснежни биле зимите во 1953/54, 1961/62, 1962/63, 1984/85, 2001/02, 2011/12 година

Кој е најсеверниот, најјужниот, најзападниот и најисточниот град во Македонија

Cо помош на прецизни мерења на детални топографски карти, се добиваат точните податоци

Досега потрошени 34 тони материјал за отстранување на снегот од улиците

По вчерашниот снег жителите на С`лп пак отсечени, проблеми и до Мамучтево. Локалната власт вели максимално се вложува, дел од граѓаните незадоволни

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »