Советот за факти утврдил дека кај судиите од Велешки суд нема неправилности

Поднесени биле десет иницијативи за девет месеци од годинава, од незадоволни странки во постапките на Основен суд Велес, но сите се отфрлени

Ослободителна пресуда за убиството во Ореше

Ѓоре Петровски како нарачетел и браќата Ордан и Љупчо Ѓоргиевски како извршители се ослободени од обвинението дека стојат зад убиството на Лазо Милошески

Обвинетата Николова полицијата ја упаси и ја однесе во притвор

Судијата Адеми побара притвор оти Десанка Николова долго време не доаѓаше на судење

Во велешко бракови се помалку, разводи се повеќе

Лани во Велес имало склопени 327 бракови а 40 разводи. Критични се од 5-та до 9-та година во бракот, кога има најмногу разводи.Каква е состојбата во соседните општини во Градско,Лозово,Чашка

ДИК - градоначалници на Градско и Чашка се од СДСМ

Горан Стојановски и Роберт Бешовски се нови градоначалници во соседните општини

Адвокатот Душко Петров, претседавач на Советот на Општина Велес

Советот ја одржи првата - конститутивна седница

В недела втор круг за избор на градоначалник во Чашка и Градско

Право на глас имаат 3.152 гласачи во Општина Градско и 6.017 во Општина Чашка

Кобења и обичаи од Велес од 1893

От Велес и от селата жените одат у четвртците по Велигден на Црн камен, еден и пол саат на јук от Велес на десниот брек на Вардар. От камењот прска силна вода, и жените стојат близу до него за да ги напрска, за да добијат чедо

Како велешанец болен од колера се излечил со пиво

Од минатото на Велес – обичаи и верувања. За големата епидемија на колера и за музичарот Кочо Апостол Матров – Чаушот

Коцевски го доби клучот на градот од Чадиев

Доделени уверенијата за новите членови на Советот на општина Велес

Кој се влезе во Советите во соседните Општини

Кои се новите советници во Лозово, Градско и Чашка. Лозово доби нов градоначалник. Градско и Чашка ќе избираат на 29 октомври

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »