Советот со нов член, Злате Малинов од СДСМ

Трет нов советник за неколку месеци во велешкиот Совет

Дивоградби се градат и околу планинарскиот дом „Бреза“

Иако домот е на катастарска општина Велeс, некои од градбите се со дозвола од Општина Зелениково

Локалната власт не може да постапува со дивоградбите по долниот тек нa Бабуна оти немалo правен основ

По изградбата на асфалтираниот пат, се зголеми бројот на узурпирано државно земјиште

За Државен правобранител за подрачјето на Велес, Владата ја именува Валерија Николова

Подолго време беше празно местото за државен правобранител за Велес, каде се предвидени три места за оваа функција

Велес на трето место по загинати и повредени во сообраќајки, соопшти сообраќајната полиција

Надвор од градските средини пак „најопасно“ е на автопатот Велес -Скопје, Тетово -Гостивар, Тетово- Скопје. Кој ден се случуваат најчесто сообраќајки и во кој термин од денот

9-то ноемвриските награди за здравствените работници кои се грижат за здравјето на граѓаните од ковид-19

Општинско признание доби и Семејството Пиневи, кое несебично ги подари органите за трансплантација, од сопругот Борче Пинев, по неговата трагична смрт

Наградата „Гемиџии“ значи пожртвуваност, несебичност, патриотизам, интелектуалност порача добитникот кардиохирургот д-р Сашко Јовев

Награда 9-ти ноември добија и велешаните кои учествуваа во првата трансплантација на срце во Македонија

Кризниот штаб бара Армијата да се вклучи во помош во работата на Болницата

Војската би помагала при дистрибуцијата на кислородните боци и при влезот на пациентите во оваа здравствена институција

Секојдневно во населбата Речани се пали сува трева и гранки а загадениот воздух го дишат сите нејзини жители

Горењето на вакви суви материи и стрништа, според стручните лица, е мошне опасно, бидејќи испуштат азотни оксиди и други отровни материи, кои се штетни по човекот и животинскиот свет

Армијата се вклучува со помош на здравствените институциите во борбата со ковид-19

Армијата дел од силите и средствата ги ангажира како невооружени сили за извршување на задачи за поддршка на здравствените институции

Граѓанскиот сектор од Велес незадоволен, нема пари за проекти од локалната власт, таа вели проектите да бидат за 21 век а не собири и дружења

Конкурсот за проекти за следната година заврши а уште нема одлуки за ланскиот, иако годинава им а уште еден месец и половина до крај

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »