Судијата Адеми од велешки суд кој пет пати ги ослободуваше обвинетите од ВМРО-НП, Апелација го иззема од процесот

Судењето за обвинетите од ВМРО-НП започнува по шести пат во Основен суд Велес а ни по четири години има правна разрешница

Судијката Милева избрана во Апелација

Таа во Основен суд Велес работеше предмети од кривична област

Владиката Агатангел за барањето на МПЦ до Бугарската ПЦ

Ако црковното прашање се решава по примерот на договорот за добрососедство, тогаш не може да стане збор за соломонско решение, туку многу повеќе за присила, брзоплетост и наивност

Утрово земјотрес во близина на Велес, кај Лозово

Епицентарот на земјотресот бил на 10 километри северо- источно од Велес, на длабочина од 2 километри

Во саботата навечер секој четврт возач во Велес, бил под дејство на алкохол

Во акцијата спроведена oд полицијата во Велес, Кавадарци и Неготино под дејство на алкохол биле 29 лица од 143 контролирани

Во Македонија висока смртност на бебињата мал опфат на децата во градинка

20 ноември -Светски ден на првата на децата. За надминување на проблемот со нискиот опфат на децата во градинките во Велес, зградата на ОУ Џинот за градинка

По петти пат во Велес Мовембар (фото)

Преку Движењето Мовембар - Велес од почетокот на ноември со носење на мустаќи, со премена на изгледот, се погинува свеста за машкото здравје

Етно вешта жена во Велес по 12 пат (фото)

Новина Вешти деца. Најдобра беше прогласена етно тората на Каролина Димеска

Судиите повеќе нема да судат по терк, туку по совест

Укинат Законот за одмерување на висината nа казните,според кој во велешки суд беа изречени три години затвор за украдени ќебапи и 18 месеци затвор за 10 тегли ајвар

Партиски реакции, како работи Советот на Општина Велес, по првите три седници

ВМРО-ДПМНЕ обвинува дека СДСМ создава хаос во работењето на Советот на општина Велес. СДСМ враќа опозицијата шири невистини а молчи за криминалот на претходната гарнитура

Одбележување на ослободувањето на Велес од 1972

Одбојкарски натпревар Борец – Вардар, каде настапија тогаш најдобрите играчи од Македонија

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212

АНКЕТА »

На што ќе се греете зимава?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »