Мајката и таткото минале илјадници километри од Авганистан за да го идентификуваат синот

Идентификувано првото лице од железничката несреќа кај Велес, во која загинаа 14 мигранти

Алтан маало, близу Варналиите

Во овој дел на Велес, имотните велешани имале свое маало, каде Турците не влегувале. Живееле чорбаџии кои се бавеле со одгледување на свилени буби

Историјата за куќите кај Варналиите

Куќите на Прнарови, Паунови и Тренчови се културно наследство. ТРМР истражуваше со што се занимавале нивните сопствениците, за што биле намети кога биле изградени.. пекари, касапи,трговци

Божиќното примирје од 1914-та

Ова беше неформален чин кој го спроведоа војниците, сами без договор, чин кој остана забележан во историјата како големо дело на човештвото

До темел изгоре ќуќата на Гуцеви кај Варналиите (фото)

Причина, експлодирал телевизорот. Маца неповредена но преплашена

Петок напладне, сообраќаен хаос во градот

Бројот на автомобилите го надмина капацитетот на сообраќајниците

Божикен појадок за лицата со церебрална парализа (фото)

Четврти пат по ред МПЦ-ОА Повардарска Епархија го организира овој настан

Божикно послание од Владиката Агатангел

Христос да го дочекаме облечени во светлите одејанија на праведноста, љубовта и вистината.Запри ги себичноста, омразата, поделбите и раздорите кои водат во пропаст. Умудрувај ги нашите народни првенци, вдахновено да работат за добробитот и напредокот на нашата единствена и љубена земја

Селма Биберовиќ е првата Македонка која дипломирала на воената академија во Лондон

Кралската Воена Академија е со три вековна историја и e меѓу трите најдобри во светот, заедно со американската Вест Поинт и француската Сен Сир. Таму заврши Селма која е од Горно Оризари

Велешанка спречена да се фрли во Вардар

Храбар скопјанец, на работа во Велес ја спречил жената да скокне во реката

Градоначалникот со помош за Божик за Винко

Симитчиев живее сам и има здравствени проблеми а секоја помош му е добредојдена

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »