Парите се отепувачка?!

Зошто во собата каде била караницата се најдени големи пари,илјадници евра, расфрлани по подот а дел од нив искинати?

Повторно затнат канализациониот систем спроти Касарна

Ова е трет сериозен проблем создаден од корисниците од овој дел на градот за половина година. Кој и зошто фрла цврст отпад во канализација

Примопредавање на функцијата градоначалник Чадиев - Петров

Чадиев ја наследува Општина Велес со плус од 10 милиони денари

Како Горан Петров ги виде четирите години на градоначалничката функција

Петров се осврна на својот мандат. Од понеделник се враќа на работното место од каде во 2006-тата замина како пратеник, во ЈП За стопанисување за станбен фонд

Еден век Зографски мерат точно време на велешани

Неколку генерации од ова семејство се бават со овој занает, иако нивните предци биле познати фреско цртачи, не само во земјава туку и на Балканот. Никола Зографски е најстариот велешки саатчија

Железничкиот премин во Превалец ја зема првата жртва

Превалчани револтирани од отсуство на рампа на преминот во населбата

Повредата на Зафирчев ги редуцираше претставите на велешки театар

Докторите: Зафирчев најмалку два месеци надвор од сцената. Дотогаш велешкиот театар со две претстави на репертоар: Жени и Последниот Балкански вампир.

Се уредуваат планинарските патеки во Велешко

Вардарскиот плански регион заедно со три планинарски друштва од регионот обележуваат седум патеки во должина од 120 километри

Домашна нега за лицата со попреченост

45 лица од општините Велес и Чашка ги посетува стручен тим од дефектолог, психолог и физиотерапевт

Полицајци ама како декорација

На работа или само неми набљудувачи

Велешани низ минатото

Групи музичари, општинари, ученици, митинг, на манастир, хористи, велешани заедно низ минатото низ стари фотографии повеќе и од еден век

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »