Алејата на борците и годинава на листата на чекање

Трета година по ред се чека реализација на одлуката на Советот.Годинава пречка е анонимното барање за издвојување на останките на Рацин

Велосипедски патеки во Велес

Одговор на советничко прашање, една има четири во подготовка

Меѓународен ден на борба против гладувањето

Лани собрани 54 илјади денари, годинава локалната власт донираше 20 илјади денари

Велешанецот Шурбевски доцент на Универзитетот во Кјото, Јапонија

Александар замина како студент, остана и сега предава на Универзитетот кој е второ рангиран во Јапонија

Храна за болните од туберкулоза , но и за старите и изнемоштени лица во Чашка

Посетени вкупно 11 семејства

Пастрмалијата се поголема, собраните пари се помалку

Од продажбата на ,,џиновската пита,, собрани 2,3 илјади денари

Младите од велешкиот Црвен крст на дружење со децата со посебни потреби

Во посета на Стар Дојран и куќата на Рацин

На питијада гости од Македонија но и од Германија, Шпанија и од Аргентина (фото)

Се изедоа 76 илјади пастрамлии, се испи 17 илјади литри вино

Тажна приказна за бегалците, наместо риби од морето вадевме луѓе

По петок, кога се објави добитникот на Нобеловата награда за мир, ќе продолжат да паѓаат бомби, а луѓето и понатаму ќе умираат. Приказната е од соседството од Грција од островот Лезбос

Одговори на прашањата од советниците, II дел

За долговите на училиштата, за кучиња скитници, за оштетениот тротоар пред дуќаните од мостот Гемиџии, за игралиштето во Дворови, за бесплатен автобуски превоз за пензионерите од велешките села

Цветниот замок Равале, стана историски споменик

Пет месеци цветен пет месеци празен. Проблемот бил во одржувањето, полевањето.Пред Питијадата а по реакциите на јавноста, деновиве поставени саксии со сезонско свеќе

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »