Изложба на украсни птици

Друштвото „Канаринец“ од Велес по повод денот на ослободувањето на градот ја организираше традиционалната 37-ма по ред изложба на украсни и егзотични птици.

Македонска работа или зошто е турканицава?

Рамсторе Македонија на 31.10.2009 г. отвори нов супермаркет во населбата Топанско Поле.

И децата имаат право на подобра здравствена услуга

Соба за интензивна нега при детското одделение беше предадена во употреба во ЈЗУ Општа Болница Велес.

Дочек на Нова година нема да има, но ќе има награди за илуминација

Организиран пречек на Новата година во Велес годинава нема да има.

Осум години затвор бидејќи со пиштол ограбиле продавница

Двајца велешани добија вкупно осум години затвор за разбојништво кое го сторија во фебруари годинава.

Велешките наркозависници имаат желба да се лекуваат но немаат каде

Велешките наркозависници имаат желба да се лекуваат но немаат каде, бидјеќи во градот не постои метадонски Центар.

Познати добитниците за општинските признанија

Ако ништо друго 12-тата седница на Советот на општина Велес ќе остане запомнета по ефективноста, се работеше севкупно 15-тина минути.

Затвор оти ја претепал сопругата, која не биле девица

Гоце Ѓоргиевски (27 год) жител на селото Извор велешко, доби четири месеци затвор бидејќи ја натепа сопругата која не била невина кога стапила во брак.

За кого највисоките општински признанија?

Иако одборот за општествени дејности, безмалку во илегала работеше на составување на листата на кандидатите за општинските признанија, ТРМР успеа да стигне до листата на кандидирани лица.

Заплови најголемиот брод во светот

Деновиве во Финска заплови најголемиот трансатлански патнички брод на светот „Оаза на морето“.

Кои се среќните добитници на 8-те социјални стана

Министерството за транспрот и врски ја објави конечната ранг листа на 8-те добитници на станови наменети за социјални случаи, изградени во населбата Тунел 2.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »