Четирите збратимени града

Во Велес се собраа претставниците на четирите збратимени града, со некои да се продолжи соработката а со некои по повеќе години истата да се обнови.

Проблем на лицата со посебни потреби

Уште една илустрација како се узурпира просторот наменет за лица со посебни потреби

Актуелизирање на изградба на театарска зграда во Велес

На прес конференција одржана во Центарот за поддршка на невладините организации беше претставено граѓанското здружение составено од...

Општина Велес додели стипендии на ученици и студенти

Општина Велес вечерва им ги додели стипендиите на учениците и студентите за учебната 2006/2007 година.

Семејното насилство во Велес

Состојбата со семејното насилство е загрижувачка, покажуваат податоците од истражувањето...

Мотел „Македонија“ продаден на „Мак Оил“

Скопската фирма „Мак Оил“ на Мите Јовановски е новиот сопственик на мотелскиот комплекс „Македонија“...

Изградба на 40 куќи во Велес

Велешките советници по кратка и итна постапка на седницата на Советот ги донесоа промените на Деталниот урбанистички план за населбата „Тунел 2“...

Поправките на Мало мовче

Поправките на Малото мовче кои деновиве ја разбранува јавноста во Велес, по што кај граѓаните се јави дилемата дали тоа е безбедно за пешаците или не.

Изложба на графики и скулптури

Дел од изложбата во ликовниот салон

Патрониот празник на ОУ „Блаже Конески“

Свечено одбележување на патрониот празник на ОУ „Блаже Конески“.

Голем интерес за саемот на книгата

Разбирлив е големиот интерес што велешани го покажуваат на овогодинешниот саем на книгата, бидејќи...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »