1 година без Тоше

Тоше Проески (1981-2007)

Повторно, по пола век ѕвони ѕвоното на старата велешка Гимназија

По половина век, повторно во Велес заѕвони ѕвоното на зградата на поранешната Гимназија, најстарата образовна институција во земјава.

Мостот Гемиџии попушта пред времето

Мостот „Гемиџии“, во Велес е со нарушена стабилност и на него се видливи оштетувања и пукнатини кои создават грижи кај минувачите за нивната безбедност.

Потврдена пресудата за хирургот д-р Нацев

Апелациониот суд од Скопје ја потврди пресудата на Основниот суд од Велес за хирургот д-р Никола Нацев, казна затвор во времетраење од осум месеци.

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

„Птици“ и премиера на ,,Џинот учителот“

Етно-изложба на облека од велешко од 19 век

Дваесетина примероци на облека од Велешко се претставени во Ликовниот салон, во рамките на изложбата „Од женската традиција на минатото“.

Генералниот урбанистички план на Велес со дупки

Автобуската станица среде реката Вардар, рушење на зградите во центарот на Велес, ова е предвидено со новиот Генерален Урбанистички план на градот, донесен во 2006-тата година.

Градскиот стадион го бараат и локалната власт и Општинскиот фудбалски сојуз

Градскиот стадион во Велес иако во лоша состојба, го бараат и локалната власт и Општинскиот фудбалски сојуз, едните-градот да биде во нивна сопственост, другите ОФС да стопанисуваат со него.

Двеста заинтересирани за осум станови

Повеќе од двестотини кандидати половина година чекаат на распределбата на осум социјални станови во Велес, но сеуште не е извесно кога таа ќе се случи.

Етно-куќа во село Бистрица

Стуткано под Мокра планина во близината на локалитетот Макаревац, во регионот на Азот е селото Бистрица, општина Чашка.

Меѓустанарски соживот

Текстов си бара еден коректор. Ама причината за негово лепење на тапет е галиба гнасна и извадена од просторот под лифтот.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »