Зошто?

Железен мост

Секојдневна обврска на Наце Алексовски е да прошета по Железниот мост и да провери каква е состојбата на пешачката патека.

Велешкиот Градски саат

Секоја вечер околу 20 часот, Ѓоре Саздовски го отклучува старото дрвено вратниче и по повеќе од двестотината дрвени скалила тој се искачува на врвот од велешкиот Градски саат, за да го навие и оспособи за работа за наредните 24 часа.

Бит, бајт, килобајт, мегабајт, гигабајт и терабајт

Како полесно да ги научите

Необични свадби

Калкулатор за вашиот компјутер

Јапонската компанија „Takumi“ направи калкулатор во вид на тастатура

Детална фотографија на „Тајна вечера“

За првпат најпознатата, најконтроверзната слика на Леонардо Да Винчи може да се види со сите нејзини детали (фотографија со 16 билиони пиксели)

Необични растенија

Топилница сеуште загадува

Пет години по затварањето Топилница сеуште го загадува Велес, бидејќи не е запрена согласно стандардите. Градот треба да се реши од четирите извори на тешки метали кои сеуште постојат и затоа треба да се организира Донаторска конференција. Ова беше кажано на трибината организирана од меѓународна организација, финансирана од ЕУ која треба да понуди решение како тоа да се стори. Средбата се одржа во петокот попладне.

Колку летувалци кампираа на велешко езеро летово

Дваесетина кампери, повеќето од Велес и Скопје оваа година летуваа покрај езерото Младост, што споредено со претходните години е за десет пати помал број

Firefox - Opera - IE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »