За Јован Вранишковски 2,5 години затвор и да врати 250 илјади евра

Екс владиката Јован Вранишковски доби двеипол години затвор и обврска на МПЦ да и врати 15 милиони денари оштета, плус камата за пет години за кривичното дело затајување, во судскиот процес кој траеше пет години во Основниот суд во Велес.

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

15.10 - 21.10.2009

Хотел Вила Зора, еден ко ниеден

Хотел без ресторан, без келнери и само по некој заскитан гостин во безмалку руинираните простории на „Вила Зора“ препуштен на времето, заборавен.

И во Велес се игра тенис

Ѓоре Зафиров победник на првиот градски турнир

Еден месец подоцна...

Црвенкапа која во Градскиот парк преживеа децении, Снежана со 7-те џуџиња не успеа ни еден месец.

ТРМР екслузивно ви најавува

Концерт на Трпчевски во Велес

Нема интерес за УЗУС 2

Не се продаде ниту еден плац од понудените девет во индустриската зона УЗУС 2 во Велес.

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

10.10.2009 (сабота) со почеток во 20 часот во народниот театар „ЈОРДАН Х. К. ЏИНОТ“ - Велес ќе биде изведена комедијата „Го сакам Њофра“

Вечното почивалиште на Андреја Дамјанов

Ова е гробот каде почива ГОЛЕМИОТ градител Андреја Дамјанов.

Што е ова??

Наградно прашање ( прва и единствена награда) 10 кг риба фатена во Вардар низ Велес, со мирис на мул и тиња

Велешани со ниска свест за јавна чистота

Секој петнаесети велешанец изминатие 12 месеци бил парично казнет поради ниската свест за хигиена на јавните површини и непочитувањето на Законот за јавна чистота.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »