За користење на бесплатната интернет услуга во библиотека се плаќа

За користење на бесплатната интернет услуга во Народната библиотека „Гоце Делчев“ се наплаќа годишна членарина.

Велешката железничка станица доби ВЦ а автобуската телефон

Обновен е повторно пуштен во работа санитарниот јазол на железничката станица Велес, кој не работеше од 1997-ма година и беше затворен од Санитарната инспекција.

Акција против пиратеријата

Ноне предновогодишно го промовираше нејзиното ново ЦД

Поп-пејачката Ноне Неделковска на својата публика за Нова година и го подари третиот албум „Три во едно“,

Колку велешани го почитуват Законот за јавна чистота

За три месеци од примената на Законот за јавна чистота во Велес полицијата пишала 880 прекршочни пријави, бидејќи граѓаните во голем не се запознати број за неговата примена.

Стогодишнината од раѓањето на поетот и револуционерот Кочо Солев Рацин

Стогодишнината од раѓањето на поетот и револуционерот Кочо Солев Рацин во неговиот роден Велес беше одбележана со мултимедијален проект составен од повеќе сегменти и положување на цвеќе на неговиот споменик во центарот на градот.

Спорен записник

Републичкиот Судски Совет отвори случај за предметот за нарачаното убиство во селото Ореше и работата на судијата Валентин Зафиров, откако во печатен медум е излезена фотографија од исказ на зашитетен сведок и пробиен е неговиот идентитет.

Убиство во село Иванковци

Полицијата го осомничи Роберт Николовски (20 год) дека го убил татка си Добре Николовски (51 год) со удар од секира во глава, за што му поднесе кривична пријава за убиство

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

„Железно пиле“, „Веселите жени од Виндзор“

Велешка Маслодајна јубилеј 85 години постоење и работа

Велешка Маслодајна денес (сабота) го слави јубилејот 85 години од постоењето, со што се вбројува меѓу најстарите индустириски капацитети во земјава. Таа никогаш во овој период не престанала со производство и моментално со една третина ги задоволува потребите на македонскиот пазар од познатиот велешки зејтин „Кристал“.

Локалитетот Згрополско Кале или Гурбита

Завршија едномесечните архелошки ископувања на локалитетот Згрополско Кале, во науката идентификуван како Гурбита, кој се наоѓа на 12 км северно од античкиот град Стоби.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »