Сашко Најдов го фати крстот на Водици

Сашко Најдов (21 год) од Велес го фати крстот во водите на студената и надојдена река Вардар во Велес.

Како да се потрошат 19 милиони денари

Развој на транзитниот и алтернативниот туризам како и промоција на брендирани конкурентни земјоделски производи

Како ќе работи ЈКП Дервен со пониска цена на ѓубрарина

Работењето на ЈКП Дервен може да биде доведено во сериозни финансиски проблеми со укнувањето на повисоката цена на ѓубрарината од страна на Уставниот суд, но враќањето на досегашните цени финансиски го оптоварува работењето на велешките стопански субјекти.

Велес нема извршна служба а дивоградби има

Иако одамна мина последниот ден, 31 октомври, кога требаше да бидат отстранети летните тераси и заградените најлон површини од кафетериите во Велес, тие сеуште постојат кај дел од угостителите и функционираат.

Меѓународни мостови на стрипот

На 13.01.2010 во Галеријата „АЛТЕР ЕГО“ при Културниот центар „Средец“ во Софија, Р.Бугарија се отвори изложба од Стрип дела од проектот „НОВИ СТРИП СОСЕДСТВА“ имплементиран од страна на Стрип центарот на Македонија-Велес.

Елко, елко порасни уште... за да не крадат од тебе

Надлежните општински служби започнаа да ги собираат новогодишните украси, кои ќе бидат складирани повторно да го красат градот во декември.

Општина Велес доби сертификат за стандардот ISO 9001

Општина Велес доби сертификат за воспоставен систем за управување согласно стандардот ISO 9001-2008, во областа на извршувањето на услуги од надлежност на локалната самоуправа.

Висок одзив на велешан(к)и за вакцинирање

Висок одзив на младите велешанки за вакцинирање од ХПВ вирусот.

Репертоар на Народниот театар „Јордан Х. К. Џинот“

22-23.01.2009

Како изгледа работниот кабинет на градоначалникот

Бидејќи многумина од граѓаните не се во можност да го видат работниот кабинет на градоначалникот

Фалсификување на пари

Двајца велешани се фатени како печатат и дистрибуираат фалц денари, за што полицијата им поднесе кривични пријави за фалсификување на пари а истражниот судија им изрече мерка притвор.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »