Граѓаните гласаа, партиите се опарија

15,4 илјади евра ќе поделат партиите во Велес, за локалните избори пролетва. Пари ќе добијат и ДУИ и СДУ иако немаат советници, но го минале прагот од 1,5 % освоени гласови.

Два милиони денари штета од пожарот кај Долни дуќани

Два милиони денари е штетата од пожарот кој на 2-ри февруари ја зафати куќата на улица Стојан Јаниќиевиќ 10 со 450 м2 а уништена е целата покуќнина.

Вардар го поплави или го перe

Жителите на месноста Дворови, кај Детската градинка, времено останаа без летниковецот.

Брат за брат, вода за пари

ЈВП Лисиче започна со наплата на водата која му ја дистрибуира на ЈКП Дервен, но засега тоа нема да се одрази со повисока цена која ќе ја плаќаат граѓаните.

Папрадишки се врати во Велес

Во Ликовниот салон во Велес е отворена ретроспективна изложба на Димитрие Андонов Папрадишки (1859 -1954) со што се одбележува 150 години од неговото раѓање.

Благцата на баба - 15 пат

Петстотини жени од двесетина градови во Македонија уживаа, пееја, играа на 15-тата манифестација „Благцата на баба“ која имаше и хуманитарна нитка.

Апел за помош

Апел за помош на семејствата од опожарената куќа во Велес. Број на трансакциска сметка 210501585413833 Банка на примач: НЛБ Тутунска Банка Цел на дознака: Донација за опожарена куќа во Велес

Се санира карпата над црквата Св Пантелејмон

Започнаа градежните активности за санација на карпата која се надвиснуваше на црквата „Св.Пантелејмон“ во Велес.

Дојдоа нивните 28 дена

Зрак, звучно списание за слепите лица

Здружението на слепите лица од Велес го промовираше „Зрак“ првото звучно списание во Македонија наменето за оваа категорија лица со посебни потреби.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали се согласувате улицата 8 Септември да биде пешачка зона oд Сармаале до Коњаникот?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »