Велешанец, пирограф, кој со чкорчиња ги црт? делата на Дирер

Велешанецот Ангел Мишков ( 37 год) се бави со уникатно хоби, кое му премина во професија.

Историски успех на македонската ватерполо репрезентација

Македонската ватерполо репрезентација си обезбеди пласман на Европското првенство во Малага

Репортажа од Света Гора

Земја на живо црковно предание Света Гора - градината на Пресвета Богородица

Како лета времето...

:)

Колекција од новогодишни честитки

Испратете им новогодишна честитка на вашите најмили преку e-mail

Среќни Новогодишни и Божиќни празници

Благодарност до сите автори на Ти Реков Ми Рече, а посебна благодарност до 5arP :))

Во велешко за десет илјади работници нема платено придонеси, рекордер Киро Ќучук

Шестотини работници на АД Киро Ќучук три години се без платени придонеси кон Фондот за пензиско и инвалидско осигурување а година и половина со неплатени придонеси кон Фондот за здравство.

Топилница тајно се продава, доверителите потврдуваат

Велешката Топилница се продава на нетранспаретен начин и далеку до јавноста а доверителите тајно преговараат со странски инвеститор.

Вандали уништиле опрема со кој ќе се развиваше еко-туризам

Видиковецот, клупите, патоказите и целата опрема со која невладината организација „Вила Зора“ сакаше да го развива туризмот во реонот на Пешти и Долна Бабуна се изгорени, демолирани и уништени.

Зградата на улица Енгелсова во Велес

Ни по шест години станарите не можат да се вселат во нивните станови, зградата на улица Енгелсова сеуште не е готова

150 години велешка гимназија, најстара во Македонија

Велес се гордее што во учебната 1857/58 пред 150 години во овој град е отворено првото училиште кое давало повисоко образование од основното.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »