Колку велешките фирми должат на државата за неплатен ДДВ?

Десет милиони евра должат педесетина велешки фирми за неплатен ДДВ кон државата, за период во последните пет години.

Викенд во клуб ЦрноБело

13.04 - 15.04.2007

Нов бизнис за спас од сиромаштијата

Наши полжави брзо стигнуваат во Италија - вели велешкиот бизнисмен Тодор Бондиќов

Ќе има судење за велешкиот судија Благој Анѓушев

Основното Јавно обвинителство подигна обвинителен акт против судијата од Основниот суд во Велес Благој Анѓушев и поранешниот заменик јавен правобранител Никола Димов.

Секси беач

Сонце, море, плажа и...

Ослободителна пресуда за Вранишковски

И на повторното судење на екс Владиката Јован Вранишковски доби ослободителна пресуда откако претходно Апелациониот суд во Скопје ја укина истата пресуда за кривичното дело затајување.

Прв број на „Православна Светлина“ списание за православна вера, образовaние и култура

Повардарската Епархија при МПЦ, по повод Велигден го издаде првиот број на „Православна Светлина“ списание за...

Финтите на Борат

Финтите на Борат „на дугме“!

Трајна поставка на Зографски и Папрадишки во Велес

Повардарската Епархија на Народниот музеј и градот Велес ќе му подари икони, дело на зографот Ѓорги Зографски.

Хали Бери доби ѕвезда во Улицата на славните

Ѕвездата доби заслужена ѕвезда

Како велешани го одбележаа светскиот ден на здравјето 7-ми април

По повод Светскиот ден на здравјето 7-ми април, невладината организација ,,Друштво на родители за грижа за здраво поколение“ организираше хепенинг во Велес со повеќе содржини.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »