Не знаел дека има некој во запалената гаража

- Се каам за стореното дело, не знаев дека човек има внатре во гаражата и немав намера да загине никој, вака се бранеше обвинетиот...

Премиерот го посети свлечиштето во Велес

Премиерот Никола Груевски вчера престојуваше во работна посета на Велес.

Прокредит Банка на лицитација го доби земјиштето покрај езеро Младост

„Прокредит Банка“ понуди највисока цена на вчерашното (понеделник) јавно наддавање за продажба на градежно земјиште кое е сопственост на Република Македонија.

Лицитација за населба Тунел

Започнува процесот на изградба на социјални куќи на 20 години отплата без кредит.

Велешки навики

Овие темјанушки, пред спомен бистата на Петре Прличко за кратко време беа уништени, поточно украдени.

Релокација на велешката библиотека

Библиотеката доби нови простории, наместо како досега во поранешна кафеана сега ќе има цел објект на располагање.

Протест на вработените од Колска

Блокада од 15 минути на железничкиот сообраќај во Велес, протест на вработените од Колска. Освен што реагираат на непочитувањето на договорот со МЗ има уште една мошне интересна реакција, документирана, дека по пругите низ земјава возат технички неисправни вагони??!!

Вистинскиот Шрек

Maurice Tillet (1903 - 1954) e роден во Франција. Бил професионален борач, зборувал на 14 јазици, поет и се надевал дека ќе стане актер. На 20 години добива ретка болест на коските (неконтролирано растење на коските). Како резултат на тоа неговото тело се деформира

„Преселба“ на образовните и културни институции во Велес

Со одлука на Советот на општина Велес се изврши пренамена на три објекти во кои ќе се изведува настава за основно и високо образование како и...

Викенд во клуб ЦрноБело

30.03. - 01.04.2007

Танчевски во клуб ЦрноБело

Сабота, 31.03.2007

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »