Тепање време

Ако сакате да отепате време, еве вака. Направете интересни работи од вашите стари глувчиња и тастатури.

Очите од инсект инспирација за научниците

Од страна на научниците во САД е развиено вештачко око кое може да се користи во ултра-тенки камери.

Интернет телефон Skype

Skype, телефон за комуникација преку Интернет има над 100 милиони регистрирани корисници.

Делови од комета се приближуваат на Земјата

НАСА вели дека нема опасност од оваа комета - 73P/Schwassmann-Wachmann 3 (SW 3). Се очекува „сударот“ да биде на 25 Мај.

Хакер во Пентагон

Пред повеќе од 2 години, Gary McKinnon ја пробил заштитата на Пентагон, НАСА и воените системи...

Велес - прва слободна зона од ГМО

Советот на Општина Велес донесе одлука таа да се прогласи за прва слободна зона од Генетски Модифицирани Организми(ГМО).

Филмот „Контакт“

До недела во велешкото кино се прикажува филмот „Контакт“

Манастир „Св.Димитрија“

Велешкиот манастир го славеше празникот, а него го посетија илјадници верници и граѓани.

Нова химна, заштитен знак и маскота

Општина Велес ги доби химната, заштитниот знак и маскотата.

Мотел „Романтик“

На велешкото езеро Младост, започна со работа реновираниот мотел „Романтик“ сопственост на Илија Тепев и Сашко Лазаров.

Нема да постои ОУ „Трајко Андреев“

Основното училиште „Трајко Андреев“ нема да постои од есен, решија велешките советници.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »