Велешани со ниска свест за јавна чистота

Секој петнаесети велешанец изминатие 12 месеци бил парично казнет поради ниската свест за хигиена на јавните површини и непочитувањето на Законот за јавна чистота.

Невремето кое го зафати велешко во средината на август направи штета од 30 илјади евра

Невремето кое го зафати велешко во средината на месец август направи штета од 30 илјади евра на 50-тина објекти.

Групна венчавка во цв.Пантелејмон

24 брачни двојки од Велес, на возраст од 30 до 60 и кусур години, кои од различни причини при склопувањето на нивниот брак

Езерото Лисиче се наполни

На географските карти на Македонија надлежните ќе треба да го вцртаат новото вештачко езеро ,,Лисиче“ лоцирано во пазувите на планината Јакупица.

Почина Јордан Васков (1942- 2009)

Со три свирежи од ракометното свирче, кои означуваат крај на ракометниот натпревар, на гробиштата во црквата Св.Пантелејмон, беше испратен на вечно почивање велешанецот Јордан Васков.

Зошто е испразнета управната зграда на Маслодајна

Веќе неколку седмици управната зграда на велешка Маслодајна е празна а на влезната врата кратко соопштение дека е преселена во техничката зграда.

Гркинките славеа во Велес

Во пријателски контролен натпревар, екипата на ЕОС од Солун со 3:1 ги победи велешките одбојкарки на Форшпед.

Волонтери и јавни личности ја градат населбата Хабитат

Волонтери и сопствениците ги градат првите 24 домови во населбата Тунел 2 во Велес, инвестирани од американската невладина организација Хабитат.

Стотина некогашни вработени велешани протестираа пред Судот, барајќи правдина

Стотина некогашни вработени, членови на Здрушението СТРАВ, кратена од стечајци, технолошки вишок, акционери од Велес, сега социјални случаи, протестираа пред вратите на Основниот суд барајќи правда, размен рок за судење и завршување на стечајните постапки.

Сите велешки со закон заштитени јавори

Со одлука на Собранието на Општина Велес од 1989 година, службен гласник 5/89 во градот 8 дрвја јавори се прогласени за споменици на природата.

Маалска чешма да протече

Жителите на месноста Маалска чешма бараат од локалните власти истата да проработи по десетина години откако секна.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »