Карикатури

Angelina Jolie

Пошумени 15 хектари

Во организација на Општина Велес се изведе традиционалната акција за пошумување на голините во непосредна близина на градот. 400 учесници на пролетното сонце засадија 30 000 садници од багрем и чемпрес донирани од Министерството за животна средина и просторно планирање и Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

АМАТЕРСКИ „ПЛАСТИЧНИ ОПЕРАЦИИ“

[b]Ризикуваат живот за поголема машкост[/b] Млади мажи од Велес, Битола и Скопје вбризгувале течен парафин во половиот орган, а потоа морале да бараат итна медицинска интервенција

Има нешто проклето околу таа бројка 11...

Прочитајте го следниот текст, мене ме запрепасти и ме натера да го преведам за на сајтов. Направете го тоа со Word-от, тотално лудило!!!

Вранишковски ослободен од обвинението

Јован Вранишковски е ослободен од обвинението. Според законот не сторил кривично дело. Оваа пресуда, утринава ја соопшти Валентин Зафиров, судија во велешкиот Суд.

Диета

Се готви нормално со сите зачини и исклучиво со маслиново масло Во протеинскиот ден наместо месо може да се консумира сирење, јогурт, кисело млеко, јајца(но не во комбинација со месото) Алкохол - не Леб - не Благо - не Кафе без шеќер Кисела вода Сокови газирани На Повеќе ја има табелата за секој ден од неделата.

Малку мудрости (како за промена)

Нешто добро одбрано...

Априлијада 2006

Културно-забавна манифестација „Илјада детски насмевки“

Акција за пошумување - 2006

По повод \"Деновите на пролетта-денови на екологијата\", Општина Велес традиционално организира граѓанска акција за пошумување на голините околу градот и создавање на зелен појас околу Велес.

Македонските овчари најбарани за работа

Хрватска бара македонски овчари за работа на Истра. Им нуди 1000 евра месечна заработувачка за чување на стадата и плус околу 400 евра за исхрана. “Вечерњи лист“ пишува дека во Хрватска никој не сака да работи како овчар, во недостиг од таков кадар, со месеци чекаат надлежниот Институт да најде персонал.

Дополни по твој избор...

Новини од Мобимак. Со прилични нелогичности. Ама добро е, како и да е.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »