Награди на „Стоби 2006“

Познати се добитниците на наградите од 5-тиот Меѓународен фестивал на античка драма „Стоби 2006“

Пешна

Во периодот од 28.07 до 01.08.2006 година во местото Пешна, општина Македонски Брод се одржа традиционалниот спелеолошки табор, оваа година именуван како “Научно истражувачка експедиција ПЕШНА 2006”.

„Киро Ќучук“ остана без хотелот во Горно Врановци

Велешката фирма „Киро Ќучук“ остана без хотелот „Горно Врановци“ бидејќи овој имот не го прикажала при трансформацијата на друштвото. Оваа одлука ја донела поранешната Агенција за приватизација, сега Сектор за деловни средства по основа на трансформација.

Буш

Претседателот Буш се сопнува и почнува да прави фаци :))

Скулптури

Интересни скулптури од австралискиот скулптор Ron Mueck.

Бесплатни е-картички

Картичките се сортирани по категории. Само ми се чини дека треба да се логирате за да можете да пратите некому.

Мистер Гаге ин да микс

Свашта има по ова Охридот. Штом Гаге дошол до ова дереџе, алал вера. Фоткава ми е малку геј, ама Гаге не е! Шо мислите?

Најмладиот пушач во Македонија

Ова е Толе (изведено од Стојче, се знае кој кого учи да зборува) и има година и 8 месеци. Го запознав во Охрид пред некој ден. Фраерчина е, нема што.

Никој не ја знае историјата за Македонскиот грб

Никој не памети кога во минатото бил донесен сегашниот изглед на грбот, а институциите ги префрлуваат надлежностите една на друга. Трага од првобитниот грб, донесен на 27 јули 1946 година, денеска нема. Не постои ниту првичното толкување за планината Пирин и реката Вардар...

Нигериец

Еве што се случуваше на плажата во Грција

Велешките извидници во Србија

Велешките извидници во втората половина на месец јули учестуваа на 7-та Смотра на извидниците на Србија, која се одржа во Ниш, во меморијалниот спомен парк Бубањ поток.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »