Конечно проработе театарот во Велес

Со претставата „Стрип Шекспир“, во режија на Коле Ангеловски, синоќа Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ во Велес, по половина година спуштена завеса, повторно...

Дератизација во Велес

Поради зголемениот број на глодари во Велес, Заводот за здравствена заштита побара од локалната власт итно да се дератизираат јавно прометните површини.

Летно сметање на времето

Овој викенд се менува сметањето на времето по летен распоред. Саатите се менуваат сабота спрема недела од 1:00 на 2:00. Значи ќе спиеме еден саат помалку :)

Македонски планинарски домови и експедиции

Темава ја ставам со цел да се популаризира планинарењето и движењето во природа, бидејќи има добар процент од народов што не знае ама баш ништо подалеку од урбаното лудило.

IKEA 2007 каталог

Можете бесплатно да си го симнете новиот каталог на IKEA за 2007 год. Линкот е RapidShare.

280 фонтови за графити

Симнете си ги фонтовиве ако ве фаќа мерак за графити, па може и некоја идеја ќе ви светне!

Кој го отплатува МЕАП кредитот?

Стечајците го отплатуваат кредитот кој Велес го подигна за обнова на градск?та водоводна и канализациона мрежа, вака ја прокоментира состојбата со реализацијата на МЕАП кредитот директорот на ЈКП Дервен.

Судија и поранешен заменик јавен правобранител за Велес добија по 15 дена притвор

Судијата Благој Анѓушев од Основниот суд во Велес и поранешниот заменик јавен правобранител за Велес Никола Димовски добија по 15 дена притвор, откако...

Секс на 22 век

;)

Кит во природна големина!

На следниот линк можете да го видите китот во природна големина, само треба да ја одредите позицијата што ќе ја набљудувате. Ако се размрдате повеќе со „мишко“, ќе ја видите и пораката...

Нови поштенски марки

Бирото за филателија при Македонски пошти, издаде нова едиција од две поштенски марки.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »