Извидниците од Велес засадија 100 садници

За 100 години скаутизам во светот, извидниците од Велес засадија 100 садници

Ликовна колонија во Велес

Дружење, забава и музика во паркот пред Гимназија

Во подметнат пожар изгоре велешанец

Велешанецот Аким Рушитов (23 год) жив изгоре во мафијашка пресметка за девојка, која се случи во ноќта помеѓу четвртокот и петокот во новиот дел од градот

Новеројатни + Бизарии

Вакви ствари сакам да видам во живо!!!

Чудна мода

Нешто невообичаено, несекојдневно, чудно...

Електронска проверка на знаење

Велес доби можност родителите електронски да проверуваат дали учениците се на училиште, какви оценки имаат. Ова е прв ваков проект во Македонија поддржан од Мајкорософт и други вреден 4 милиони денари.

Ленка осквернавена со шприцови

Зависници од дрога ноќите до бели мугри ги минуваат во родната куќа на поетот Кочо Рацин, каде што стиховите за копачите и за Ленка ги сквернават со игли и со шприцови.

„Фауна на Македонија“

Бирото за филателија при Македонски пошти објави нова серија на поштенски марки, насловена „Фауна на Македонија“. Со неа се прикажани пет видови на речна риба, која се наоѓа во реките во Македонија. Тие се со номинална вредност од 12, 36 и 100 денари и веќе се пуштени во промет.

Фудбалерот Славковски и кошаркарот Илиевски ќе играат за Македонија

Големиот фудбалски талент Горан Славковски потврдил дека во иднина ќе го носи дресот на македонската репрезентација, соопштија од Агенцијата за млади и спорт, чија двочлена делегација...

Интересен начин за нарачка на храна

Некои луѓе едноставно имаат стил!

Миризлива иднина за Интернет мрежата

За една деценија мрежата ќе може да ви пренесува мириси исто како што пренесува податоци, предвидува еден извештај. Предвидувањето доаѓа заедно со едно поопширно истражување, спроведено од Јужно-Корејската влада, која ги испитува потрошувачите што очекуваат од идните технологии.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »