Безжичната енерегија, чекор поблиску

Американските истражувачи успешно тестираа експериментален систем кој доставува електрична енергија до направи без употреба на жица.

Ротаракт проект

Уште еден успешен проект на Ротаракт клубот Мотото на оваа акција беше „Кажи НЕ на дрогата, кажи ДА на музиката“.

Повлечена е тужбата со која градот Велес ја тужеше државата

Општина Велес ја повлече тужбата со која тужеше државата, Република Македонија бидејќи таа не им обезбедила на граѓаните здрава животна средина.

44-те Рацинови средби

Годинашен добитник на Рациновото признание за 2007-ма година за делото „Патот од себеси“ е писателот Коле Чашуле.

Колку ќе чини кампувањето летово на езерото Младост крај Велес?

Кампувањето на езерото Младост ќе изнесува...

Птица-Имитатор

Кога ќе ја слушнете птицава како имитира гласови, ќе заборавите на папагалите!

Слики што морате да ги видите

Е-Библиотека

На овој сајт ќе најдете книги од која и да било област што ве интересира! Веднаш на Повеќе...

Разлика помеѓу источњачка и западњачка љубов

Треба ли коментар? :)

Песочни фигури

Oвие слики се од натпревар за песочни фигури некаде во Канада.

Тенот според летните активности

Кој шо ќе прави летово, така и ќе се исонча!!!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »