Младиот кромид од Башино село завршува на хрватскиот пазар

Најпознатиот велешки бренд, младиот кромид од Башино село, годинава завршува на Хрватскиот пазар.

Викенд по долниот тек на Бабуна

Во овој период кога доаѓа пролетта и можноста за прошетка е поголема еве идеја каде да минете неколку часа.

Хирургот Нацев осуден на 8 месеци затвор за земање поткуп

Хирургот д-р Никола Нацев е прогласен за виновен за земање поткуп, поради што судијата Илија Танев му изрече мерка казна затвор од траење од осум месеци.

Ракомет Македонија - Србија во Велес

После десетина години, во Велес ќе се одржи меѓународен натпревар, овој пат во ракомет.

Ако можат тие, можеме и ние!!!

Ај да ги видам сега мамето нивно :)

Курс за мажи

Курсевите ќе се одржуваат само доколку има доволен број на заинтересирани мажи. Попуст е возможен само за оние кои ќе се пријават на сите предавања и работилници.

Отстранета бистата на Тодор Александров

Од завчера вечер во Велес ги нема ниту бистата на Тодор Александров ниту неговиот постамент, откако сопственикот на дворот каде тие беа поставени сами ги отстрани.

Поставена па урната бистата на Тодор Александров во Велес

Бистата на Тодор Александров, поставена на приватно змејиште во Велес, е турната трет пат за четири дена. Таа и натаму е кутната на земја во дворот на Драги Каров, кој размислува што натаму со неа.

Стрип Шекспип шест години и 50 пати на даските од велешкиот театар

Претставата „Стрип Шекспир“ беше изведена 50 пат, на сцената на театарот „Јордан Хаџиконстантинов-Џинот“.

Тетрис мраз

Тамара, Врчак и Адријан ќе ја претставуваат Македонија на Евровизија

Тамара, Врчак и Адријан ќе ја претставуваат Македонија на Евровизија во Белград

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »