Чепкање во носот

Сите сакаат да си чепкаат во носот, па и славните личности

Ледената соба на Microsoft

Ледена презентација на Vista и Office 2007

Отстрелани 10 лисици, диви мачки и куни во околината на велешко

Велешките ловџии од ЛД „Руен“ изминатиот викенд имаа богат улов на штетен дивеч.

Велешани останаа верни на децениската традиција „Чист понеделник“

Почетокот на велигденските пости, жителите на Велес со години наназад го одбележуваат со посна трпеза а на менито е едно јадење, бел грав.

Прекинат штрајкот во Колска, исплaтени 1,5 плата и обезбедена работа без тендер

Прекинат е штрајкот во велешката фабрика за шински возила „Колска“ откако ЈП Македонски Железници и Владата ги прифатиле нивните барања.

Патка со 4 нозе?

Ретка мутација во која паткава има 4 нозе.

Манифестација „Благцата на баба“

Педесетина подзаборавени благца и 15 илјади собрани денари се резултат на манифестацијата „Благцата на баба“ која се одржа во Велес.

Автомобил-робот на патиштата до 2030

Научниците ја развиваат следната генерација на автомобили контролирани од робот и предвидуваат дека луѓето ќе ги користат до 2030-та година.

Ќе се враќаат ретките и скоро исчезнати птици во Пешти

Велешките екологисти ќе ги враќаат ретките и скоро исчезнати птици во нивниот дом, месноста Пешти по природен пат.

Ќелавата Britney Spears

Откако се вратила од рехабилитација Бритни се ишишала нула. Исто си додала и некоја тетоважа на телото.

130 години од смртта на Рајко Жинзифов

Општина Велес, локалната градска библиотека „Гоце Делчев“ и ОУ „Рајко Жинзифов“ од Долно Оризари ја одбележаа...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »