Велешките нови социјалдемократи добија нов лидер

Откако, досегашниот претседател Орхидеја Нечева Петрова, која е државен инспектор за животна средина, поднесе оставка за нов претседател е...

Бањање

Струга јули 2007, жежок ден, треба некако да се разладиме...

Зошто главните велешки улици се во мрак?

Интересно објаснување...

Дали сте суеверни?

Дали сте суеверни? Дали верувате дека петок 13-ти е баксуз? Дали ако црна мачка ви го пресече патот, се враќате не знам колку чекори назад и праите магии за истерување на баксузот?! Има ли причинител на лоша среќа???

Изградба на Мавзолеј на Рацин

Следната година, по повод 100 годишнината од раѓањето на Коста Солев Рацин, Велес планира на поетот и револуционер да му изгради Мавзолеј и да ги пренесе посмртните останки од Спомен костурницата.

Уапсен началник на хируршкото одделение во Велес

Велешанецот д-р Никола Нацев (63), началник на хируршкото одделение при Општата болница во Велес, беше уапсен под сомнение дека зел поткуп од 250 евра од пациенти.

Колска не се продаде

Фабриката за шински возила „Колска“ од Велес не се продаде во првиот обид, бидејќи ниту еден потенцијален купувач не се јави на јавниот повик.

Висок степен на загаденост на реките во Велес

Забранети за капење, спорт, рекреација, риболов, напојување на стока, наводнување на површини, реката Вардар, Тополка и Бабуна.

Како ќе се трошат парите од Холандскиот грант за културата во Велес

Адаптирање на новите простории за градската библиотека, излегување од анонимноста на стрипот и изработка на мурали се главните активности во културата, кои општина Велес ќе ги работи во наредните две години со средства од Холандскиот грант.

Увозниот текстил се царини на Терминал во Велес

Терминалот на Брако во Велес од 1-ви јули е центарот каде се царинат сите текстилни производи, обувки и завеси кои се увезуваат во Македонија.

Советниците на општина Велес први го усвоија Етичкиот кодекс

Советниците на општина Велес, а први во Македонија го усвоија Етичкиот кодекс но и се потсетија меѓусебно кој колку е морален.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »