Oдбери фаца

Кој од Мехиканциве е најубаво излезен на сликава?

Мундијалот го одложи концертот на „Леб и сол“

Концертот на легендарните „Леб и сол“ наместо на 1 јули, ќе се одржи на 2 јули во античкиот театар Хераклеја, крај Битола. Причина за одлагањето на концертот е четвртина-финалниот меч на Светското првенство во фудбал во Германија.

Google ли беше?

Еден Dell лаптоп експлодирал на една конференција во Петокот у Јапонија. Еден од посетителите бил само на еден чекор од екплозијата, која што можела да биде смртоносна за него.

Доцртај го цртежот

Виртуелениот секс реален

За жал, по се изгледа брзо ќе дојде времето кога водењето љубов ќе биде заменето со т.н. „сајбер – секс“.

Одложено снимањето на филмот „Јас сум од Титов Велес“

Снимањето на новиот филм на Теона Митевска, „Јас сум од Титов Велес“, е одложено за август, филмот требаше да почне да се работи во мај, но претпродукцијата налагала повеќе време.

Велешките маала

Ако светот има седум Светски чуда, ако Рим е изграден на седум рида, Велес има седум месности и маала кои се надалеку опеани и познати.

Изградба на Дневен центар за зависници од дрога

Стопирана е изградбата на Дневниот центар за лекувани зависници од дрога. Дел од граѓаните во Дворови каде треба да работи центарот, се противат на изградбата.

www.mahatma.ecarta.info

The First Youth Macedonian Antiglobalistic Magazine - \'\'MAHATMA\'\' Издавач е Комитетот за мир, солидарност и антиглобализам, кој работи во склоп на Асоцијацијата „МАGNA CARTA“. T A K E T H E P O W E R B A C K ! ! ! www.mahatma.ecarta.info

Box Office

1. [b]Cars[/b] заработка од $33.7M жанр: анимиран...

Можни инвестирања од Македонците од дијаспората

Канадскиот бизнисмен со македонско потекло Џон Битов вчера доби поддршка од Владата за проектот со кој е почната изработка на...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »