„Светско а наше“

Секое утро, без оглед дали е работен ден или ден за одмор жителите на Славишко поле ги будат повеќе од илјада петли, жители на Репро центарот.

Вработен од Македонски пошти застрелал негов колега

Вработен од Македонски пошти застрелал негов колега додека тие биле во службено возило, по претходна расправија, повредениот надвор од животна опасност.

Среќна Нова 2009 година

Мавели е химна на свадбите

Ретки се свадбите во Велес на кои нема да се испее Мавели а уште поретки се тие што ја знаат приказната за оваа песна.

Најдобриот полицаец, пожарникар и хуманист за Велес

Општина Велес ги награди најдобриот полицаец, најдобриот пожарникар и хуманист за 2008-та година.

Избрани најдобрите спортисти на Велес за 2008

Кристијан Ефремов, атлетичар на АК „Изгрев“ е спортист на Велес за 2008 година.

Среќа во несреќа

Велешанецот Ѓуро П. (31 год) имал голема новогодишна среќа, кога во саботата ноќта успеал да извлече жива глава од овој уништен автомобил.

Европски виртуози свират со велешки виолини

Концерт-мајстори на филхармонии во Франција и во Шпанија свират на инструменти изработени во ателјето на велешанецот Светозар Богдановски,

Полицијата потсетува на опасностите од пиротехниката и огненото оружје

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните за максимална воздржаност,

добитник на наградата „Петре Прличко“

Петар Мирчевски, актер на Битолскиот Народен театар е добитник на овгодишната награда „Петре Прличко“ која ја доделува општина Велес.

За користење на бесплатната интернет услуга во библиотека се плаќа

За користење на бесплатната интернет услуга во Народната библиотека „Гоце Делчев“ се наплаќа годишна членарина.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »